Εισαγωγική επιμορφωτική συνάντηση: «Η ρητορική στο μάθημα, στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στους εκπαιδευτικούς ομίλους»

Η Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση, η Ρητορική Ομάδα Εκπαιδευτικών και ο Ρητορικός Όμιλος Φιλοσοφικής-ΕΚΠΑ προσκαλούν εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων στην πρώτη για φέτος επιμορφωτική συναντηση με θέμα «Η ρητορική στο μάθημα, στα εργαστήρια δεξιοτήτων και στους εκπαιδευτικούς ομίλους» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, ώρα 16.00-19.00 (θα αποσταλεί σύνδεσμος WEBEX).

Η επιμορφωτική ομάδα της Ένωσης Ρητορικής και προσκεκλημένοι εκπαιδευτές θα μοιραστούν τη μεθοδολογία και ποικίλες εφαρμογές που βασίζονται στη γενικότερη φιλοσοφία της Ένωσης για την εκπαίδευση του ενεργού πολίτη: βιωματικές δράσεις, συνεργατική μάθηση, σταδιακή καλλιέργεια δεξιοτήτων ζωής μέσα σε ένα πλαίσιο δημοκρατικής παιδείας. Θα παρουσιαστεί και το εγκεκριμένο από το ΙΕΠ πρόγραμμα της Ένωσης για τα εργαστήρια δεξιοτήτων.

Η συνάντηση θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερο βιωματικό χαρακτήρα.

Μετά από το τέλος της συνάντησης, ώρα 19.00-19.30, θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση ειδικά για εκπαιδευτές ρητορικής και θα παρουσιαστεί ο Οδηγός Διοργάνωσης Ρητορικών Αγώνων που επιμελείται η Ένωση Ρητορικής.

Ο αριθμός των συμμετοχών είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας: https://forms.gle/E3aA4vDrzo1xHLUX7 Δεν θα είναι δυνατή η είσοδος μετά από από τα πρώτα 20 λεπτά λόγω χρήσης των διαδικτυακών αιθουσών. Θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής στο τέλος.