OPEN YOUR MIND Labs 2022

Για Παιδιά Δημοτικού / Γονείς / Εκπαιδευτικούς

Κέρκυρα, Casa Lucia, 8-12/7/22, ώρα 09.00-14.30

SCROLL DOWN FOR ENGLISH

Σε ένα εξωτερικό περιβάλλον φυσικό και ήρεμο (https://www.casa-lucia-corfu.com/) θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά στο πλαίσιο των επιτυχημένων και καθιερωμένων από το 2017 κατασκηνώσεων ρητορικής και δημοκρατικής παιδείας (openyourmindcap.weebly.com) το OPEN YOUR MIND CAMP 2022 για παιδιά (και γονείς μαζί με παιδιά), για γονείς και για εκπαιδευτικούς.

Η συνδιοργάνωση αυτή της Ακαδημίας Άνοιξης (https://springacademy.gr/) και της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση (www.rhetoricedu.com) με την επιστημονική υποστήριξη του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση» (ΕΚΠΑ) και τηςEuropean Democratic Education Community-Greece, αποβλέπει στην αξιοποίηση εργαλείων ευέλικτης μάθησης και στη διάχυση βιωματικών τρόπων προσέγγισης της γνώσης. Με όχημα το θέατρο, τον χορό, τον κινηματογράφο, τη ρητορική, τη δημιουργική γραφή, την αφήγηση και άλλες τέχνες, οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες θα εξερευνήσουν ποικίλους τρόπους καλλιέργειας των επικοινωνιακών δεξιοτήτων, της δημιουργικής σκέψης και φαντασίας και της συνείδησης ενεργού πολίτη. Πρωτίστως θα εξοικειωθούν με ένα δημοκρατικό περιβάλλον μάθησης που προωθεί τη συνεργασία και τον αλληλοσεβασμό.

Τα εργαστήρια θα πραγματοποιηθούν στην ελληνική γλώσσα με δυνατότητα παράλληλης μετάφρασης στα Αγγλικά.

Ελάχιστος αριθμός ατόμων για την υλοποίηση κάθε εργαστηρίου είναι τα 6 άτομα. Το κόστος συμμετοχής στα εργαστήρια είναι 80 ευρώ. Υπάρχει δυνατότητα παρακολούθησης μίας ημέρας (20 ευρώ) ή και μεμονωμένων εργαστηρίων (10 ευρώ/εργαστήριο). Εγγραφές έως 5/7/22 εδώ: https://forms.gle/nppRiuvxYNHV98k48

Εδώ μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα

Πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ακαδημίας Άνοιξης: https://springacademy.gr/

Πιο συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν 2 ομάδες:

  1. Ομάδα Δημιουργικής Διαπαιδαγώγησης  – “Learn2Fly Lab”

Η ομάδα αυτή θα δώσει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ομάδες αμιγείς παιδιών δημοτικού ή γονέων αλλά και σε ομάδες συνδυαστικές (παιδιών και γονέων μαζί). Τα παιδιά μέσα από ψυχαγωγικά βιωματικά εργαστήρια θα συνδυάσουν το παιχνίδι με ενδιαφέροντα αντικείμενα που πιθανόν να μην γνωρίζουν, ενώ οι γονείς, λαμβάνοντας και εκείνοι μέρος και σε ξεχωριστά και σε κοινά εργαστήρια θα αναζητήσουν τρόπους αντιμετώπισης δυσκολιών σε θέματα επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια και θα έρθουν σε επαφή με ποικίλες ιδέες για μια δημιουργική καθημερινότητα.

  • Ομάδα Εκπαιδευτικών για τη Βιωματική Εκπαίδευση – “Learning by Experience Lab”:

Στην παρούσα ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων και όλων των ειδικοτήτων. Θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια που θα τους προσφέρουν ποικίλες ιδέες εφαρμογής στο αναλυτικό πρόγραμμα. Ο απώτερος στόχος είναι αφενός ο εμπλουτισμός της καθημερινής διδακτικής πράξης με βιωματικούς τρόπους μάθησης και αφετέρου η προσωπική ενδυνάμωση στο πλαίσιο της μαθητοκεντρικής διδασκαλίας.

Πέραν των εργαστηρίων που περιγράφονται παρακάτω και τα οποία θα υλοποιούνται 3 ώρες καθημερινά, οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία, να επιλέξουν και να παρακολουθήσουν όποια εργαστήρια επιθυμούν από την κατασκήνωση των εφήβων στη Δασιά και, εάν το επιθυμούν, να σχεδιάσουν και να εμψυχώσουν μια δραστηριότητα της επιλογής τους. Θα δοθεί αναλυτική βεβαίωση παρακολούθησης διάρκειας 20 ωρών.

Τα εργαστήρια αναλυτικά εδώ:

OPEN YOUR MIND Labs 2022

Children / Parents / Teachers

Corfu, Casa Lucia, 8-12/ 7/22, 09.00-14.30

In a natural and calm outdoor environment (https://www.casa-lucia-corfu.com/) the OPEN YOUR MIND LABS 2022 for children, parents with children, parents and educators will take place for the first time in the context of the successful and established (since 2017) camps of rhetorical and democratic education (openyourmindcapm.weebly.com).

This collaboration between Spring Academy (https://springacademy.gr/) and the Hellenic Union for the Promotion of Rhetoric in Education (www.rhetoricedu.com) with the scientific support of the Postgraduate Program of the National and Kapodistrian University of Athens «Rhetoric, Humanities and Education» and the European Democratic Education Community-Greece, aims at utilizing agile learning tools and the diffusion of experiential ways of approaching knowledge. Using theater, dance, cinema, rhetoric, creative writing, storytelling and other arts, participants will explore a variety of ways to cultivate communication skills, creative thinking and imagination and an active citizen consciousness. They will primarily become familiar with a democratic learning environment that promotes cooperation and mutual respect.

The workshops will be held in Greek with translation into English where needed.

The minimum participation for the implementation of each workshop is 6 people.
The cost of participation in the workshops is 80 euros. It is possible to attend one day (20 euros) or individual workshops (10 euros / workshop). Registrations until 5/7/22 here:
https://forms.gle/nppRiuvxYNHV98k48

Here you can see the program.

Full description here: