Πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο «Η Ρητορική στην Ευρώπη»

Επειδή πληροφορηθήκαμε μόλις σήμερα την πραγματοποίηση αυτού του πολύ σημαντικού συνεδρίου, ζητήσαμε περιθώριο για αποστολή προτάσεων από τα μέλη μας και κάθε άλλο ενδιαφερόμενο.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Δια της παρούσης σας απευθύνουμε μια πρώτη πρόσκληση συμμετοχής στο συνέδριο με θέμα „Η Ρητορική στην Ευρώπη“ που θα διεξαχθεί από τις 9. έως τις 13. Οκτωβρίου 2013, με τη συμπλήρωση 2.400 χρόνων από την ίδρυση της σχολής Ρητορικής και Φιλοσοφίας του Ισοκράτη. Το συνέδριο θα λάβει χώρα στο Πανεπιστήμιο του Σάαρλαντ στη Γερμανία (Universität des Saarlandes) και / ή στο Πανεπιστήμιο του Λουξεμβούργου (Université du Luxembourg). <http://www.uni-saarland.de/institut/eir/internationale-tagung-2013-rhetorik-in-europa-tagungsankuendigung.html&gt; Η πρόσκληση απευθύνεται σε όσους ασχολούνται με τη „Ρητορική στην Ευρώπη“, ανεξάρτητα από τον επιστημονικό κλάδο, στον οποίο ανήκουν. Η συμμετοχή σας μπορεί να έχει μορφή διάλεξης, παρουσίασης αφισών, εργαστηρίου, παρουσίασης με μέσα μαζικής επικοινωνίας κλπ. Επειδή θα θέλαμε να έχουμε ήδη μια εικόνα για τον πιθανό αριθμό των εισηγήσεων, παρακαλούμε να μας στείλετε, εάν ενδιαφέρεστε να συμμετάσχετε, ένα σύντομο ηλεκτρονικό μήνυμα μέχρι τις 30.07.2012 με τον πιθανό τίτλο της εισήγησής σας, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σας κατατάξουμε σε μια από τις προβλεπόμενες θεματικές ενότητες. Αυτό θα διευκολύνει την προετοιμασία του συνεδρίου και θα μας επιτρέψει να αναζητήσουμε τους σχετικούς χορηγούς. Τον Οκτώβριο του 2012 θα σας ζητήσουμε μια περίληψη της εισήγησής σας. Σας παρακαλούμε να αποστείλετε τις ερωτήσεις σας στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση eir-ier@mx.uni-saarland.de Θα προσπαθήσουμε να συμπεριλάβουμε στο συνέδριο όσο το δυνατόν περισσότερες γλώσσες. Τo ηλεκτρονικό σας μήνυμα έως τις 30.07.2012 παρακαλούμε να είναι στα Γερμανικά, Γαλλικά ή Αγγλικά.

Με εγκάρδιους χαιρετισμούς

Η οργανωτική επιτροπή

Universität des Saarlandes Prof. Dr. phil. Norbert Gutenberg Prof. Dr. jur. Maximilian Herberger Prof. Dr. phil. Peter Riemer Prof. Dr. jur. Stephan Weth

Université du Luxembourg Prof. Dr. phil. Sylvie Freyermuth Prof. Dr. phil.Georg Mein