Φοιτητικοί όμιλοι ρητορικής τέχνης

Μία ακόμη γενιά μαθητών-ρητόρων βρίσκεται από φέτος στον πανεπιστημιακό χώρο και σε σχετικούς φορείς επαγγελματικής εκπαίδευσης. Η ενασχόλησή τους με τη ρητορική μπορεί και πρέπει να συνεχίσει, αφού η καλλιέργεια της σκέψης και του λόγου δεν έχει τέλος. Επιπλέον, οι δεξιότητες που αναπτύσσουν όσοι ασχολούνται με την τέχνη του λόγου, της επικοινωνίας και ειδικότερα της πειθούς είναι απολύτως απαραίτητη για όλα τα επαγγέλματα.

Μέλη της Ελληνικής Ένωσης για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση οργανώνουν, υποστηρίζουν ή/και συντονίζουν ρητορικούς ομίλους στη Νομική Αθηνών, στην ΑΣΟΕΕ, στη Φιλοσοφική και σε άλλες πανεπιστημιακές σχολές. Στείλτε μας τα στοιχεία σας στο enosiritorikis@gmail.com, για να σας φέρουμε σε επαφή με τους υπεύθυνους κάθε ομίλου. Επίσης, εάν είσαστε απόφοιτος με εμπειρία και θέλετε να βοηθήσετε στην οργάνωση ενός ομίλου στη δική σας σχολή, επικοινωνήστε μαζί μας στο τηλ. 210-6740823.

Η Ένωση προγραμματίζει για το 2010 τη διοργάνωση πανελλήνιων φοιτητικών αγώνων ρητορικής τέχνης και η συνδρομή των φοιτητών-μελών της θα είναι καθοριστική. Εκδηλώστε ενδιαφέρον συμμετοχής στην οργανωτική επιτροπή στο τηλ. 210-6740823.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα που δεν ήταν ουσιαστικά τίποτε άλλο παρά περίοδος κυοφορίας και εκκόλαψης, τα πράγματα στο ρητορικό φοιτητόκοσμο άρχισαν πάλι να κινούνται και μάλιστα με σοβαρές προοπτικές συνέχειας, εξέλιξης και εξάπλωσης. Ο Όμιλος Επιχειρηματολογίας και Ρητορικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, στο δεύτερο χρόνο επαναλειτουργίας του ετοιμάζεται να ξανανοίξει τις πόρτες και την αγκαλιά του σε παλιούς και νέους επίδοξους και φιλόδοξους ρήτορες από αυτή την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, για να τους μυήσει στη μαγεία του ορθώς και καλώς λέγειν. Παράλληλα, το ρολόι έχει ήδη αρχίσει να μετρά αντίστροφα για το 2ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Επιχειρηματολογίας που θα διοργανωθεί υπό την αιγίδα του Ομίλου και
του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θέματα επιλέγονται, αφίσες και χρονόμετρα τυπώνονται, ομάδες προετοιμάζονται κι όλοι περιμένουν την ανακοίνωση του πρώτου γύρου, καθώς το περσινό πρωτάθλημα μας… ζέστανε και ανυπομονούμε για μια νέα εμπειρία στις επάλξεις του επιχειρήματος και του λόγου. Οπότε το Σαββατοκύριακο
28- 29 Νοεμβρίου μην κανονίσετε τίποτε, στο http://www.facebook.com/l/37cf1;Ο.Π.Α θα έχει debate!

Και, φυσικά, οι εξελίξεις δε σταματούν εκεί! Ο πρώην Σύλλογος Επιχειρηματολογίας και Ρητορικού Λόγου του Αριστοτέλειου
Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ετοιμάζεται με νέο πρόσωπο, καταστατικό και πολλά καινούρια μέλη να συνεχίσει την καλή παράδοση της συμπρωτεύουσας στο debate και αναμένεται ανανεωμένος να ξαναρχίσει τις συναντήσεις του μέχρι το Νοέμβρη. Ταυτόχρονα, ένας νεοσσός της ρητορικής ετοιμάζεται ν’ ανοίξει τα φτερά του από τη Νομική Σχολή της Αθήνας. Οι φοιτητές της Νομικής που συνεργάστηκαν στον Όμιλο του http://www.facebook.com/l/37cf1;Ο.Π.Α. ετοιμάζονται να βάλουν το «δηλητήριο» του debate στην καρδιά του Καποδιστριακού και έτσι να μεταλαμπαδεύσουν την τέχνη του ρητορικού λόγου, προσθέτοντας κάτι που αισθητά έλειπε. Παρά τα γραφειοκρατικά κωλύματα ο Όμιλος θα λειτουργήσει ως το τέλος Οκτώβρη, ενώ σε κάθε περίπτωση και ως τότε όλοι οι ρήτορες της Αθήνας θα μπορούν να δίνουν ραντεβού κάθε Τετάρτη στις 7.00 μ. μ. στο http://www.facebook.com/l/37cf1;Ο.Π.Α. στη γνωστή Α21 αλλά και στην καινούρια Α43 που είναι στη διάθεση των πολυπληθών εραστών του λόγου.   
Ο Όμιλος Ρητορικής Τέχνης Φιλοσοφικής βρίσκεται επίσης στα σκαριά, επικοινωνήστε με το τηλ. 210-6740823 για να δηλώσετε συμμετοχή και να ενημερωθείτε για χώρο και ώρα συνάντησης.          

 Τα δείγματα από τους φοιτητές είναι κάτι περισσότερο από ενθαρρυντικά αφού η κοινότητα του debate  βρίσκεται ενώπιον νέων στόχων, προοπτικών και ρητορικών ταξιδιών και φαίνεται πως πια ούριος άνεμος πνέει στα πανιά μας, καθώς τα νέα μέλη όλο και αυξάνονται, ενώ το ενδιαφέρον και η αγάπη των παλαιότερων παραμένουν αμείωτα! «Σεβαστοί κριτές, αγαπητό κοινό, αξιότιμα μέλη των
Κυβερνήσεων και των Αντιπολιτεύσεων… καλά debate να ‘χουμε
και είθε η αγόρη να είναι κυδιάνειρα!»
Για να επικοινωνήσει κάποιος με τους Ομίλους που λειτουργούν (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθήνας- Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) αλλά και με αυτόν που βρίσκεται στα σκαριά (http://www.facebook.com/l/37cf1;Ν.Ο.Π.Ε) οι τρόποι είναι πολλοί και σύμφωνοι με την ηλικία και τους τρόπους επικοινωνίας των ανθρώπων που τους στελεχώνουν.
– Για τον Όμιλο του http://www.facebook.com/l/37cf1;Ο.Π.Α : Τηλεφωνικώς : Θανάσης Γκίκας: 6938813727
Δήμητρα Δουμά: 6948720709
Διαδικτυακά: 

http://www.facebook.com/l/37cf1;www.aueb.gr/lesxi/index.files/Page927.htm- 
http://www.facebook.com/l/37cf1;www.aueb.gr/pages/ath-pol/politistikes.php?anchor=7- 

Μέσω facebook:
Στο group: Ρητορικός Όμιλος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

– Για το Σύλλογο του http://www.facebook.com/l/37cf1;Α.Π.Θ:
Τηλεφωνικώς: Άγγελος Εμμανουηλίδης: 6947360151
Διαδικτυακά:
http://www.facebook.com/l/37cf1;debatetourauth.blogspot.com
Μέσω facebook:
Στο group: Rhetoric Club of Aristotle University of Thessaloniki

– Για τον Όμιλο της http://www.facebook.com/l/37cf1;Ν.Ο.Π.Ε :
  Τηλεφωνικώς: Βασιλική Κονιάκου: 6949891336
  Φάνης Κρυστάλλης: 6943297211

– Για τον Όμιλο της Φιλοσοφικής Σχολής Αθήνας: Βάλια Λουτριανάκη: 6977307730

Advertisement