Διάκριση της Ελλάδας στο WSDC

Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο
Η ελληνική ομάδα κατέκτησε την τέταρτη θέση σε παγκόσμιο επίπεδο

Παγκόσμιοι Αγώνες Μαθητικού Debating στην Αθήνα!

Από τις 9 έως τις 19 Φεβρουαρίου 2009 η Αθήνα ήταν το κέντρο του παγκόσμιου μαθητικού debating! Το World Schools Debating Championship  (WSDC) διοργανώθηκε για 21η χρόνια με συμμετοχή εθνικών ομάδων από 39 χώρες: από την Αμερική και τη Βρετανία μέχρι το Μπαγκλαντές και το Περού το debating κερδίζει συνεχώς το ενδιαφέρον των μαθητών και αναδεικνύεται ως βασικό εργαλείο ανάπτυξης της κριτικής σκέψης και των επικοινωνιακών δεξιοτήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ελληνική ομάδα συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στη διοργάνωση, με την καθοδήγηση της Ειριάννας Κουρή (πρόεδρος κριτών των φετινών αγώνων), της Έφης Γιαννακούρη (πρόεδρος της φετινής οργανωτικής επιτροπής), της Καλλίνας Μπασλή και της Πένυς Δουληγέρη. Τον Αύγουστο του 2008, στους αγώνες που διοργανώθηκαν στην Washington D.C., κατέκτησε, μάλιστα, την τρίτη θέση! Εφέτος, η ελληνική ομάδα έφτασε για τρίτη φορά στους ημιτελικούς της διοργάνωσης, γεγονός που καθιστά την Ελλάδα την πιο επιτυχημένη χώρα που χρησιμοποιεί τα Αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα. Στη συνολική κατάταξη οι Έλληνες μαθητές κατέλαβαν την τέταρτη θέση μεταξύ των 39 ομάδων που συμμετείχαν και την πρώτη ανάμεσα στις ομάδες που έχουν τα αγγλικά ως δεύτερη γλώσσα. Το βραβείο αυτό το κέρδισαν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και τρίτη φορά συνολικά.

Μέλη της Ένωσης συμμετείχαν στη διοργάνωση ως κριτές και ως εθελοντές και είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με διαφορετικές προσεγγίσεις στην εκφορά και στο περιεχόμενο του προφορικού λόγου,  καθώς και στον τρόπο προετοιμασίας των μαθητών.