ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

diktyo

Σε αυτή τη σελίδα μπορείτε να ενημερώνεστε για τις δράσεις που πραγματοποιεί το Δίκτυο σε διάφορα μέρη της Ελλάδας. Τα ενδιαφερόμενα μέλη θα πρέπει να επικοινωνούν εγκαίρως για να δηλώνουν συμμετοχή και να προτείνουν και δικές τους δράσεις στη διάρκεια των συναντήσεων. 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2018

13 Ιανουαρίου: Εργαστήρια διάρκειας 8 ωρών στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας για εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2017

55 ώρες δια ζώσης και διαδικτυακών εργαστηρίων με τη Ρητορική Ομάδα Εκπαιδευτικών

18 Ιανουαρίου: Εργαστήρια στο Πανεπιστήμιο Καλαμάτας

1η Απριλίου: SCHOOLab LIVE σε συνεργασία με το Βρετανικό Συμβούλιο

20 Μαΐου: 26 Εργαστήρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα  στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο «Η εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: από τη θεωρία στην πράξη – Αναζητώντας ένα ελκυστικό και αποτελεσματικό σχολείο»

Ιούλιος 2017: 1η Κατασκήνωση Ρητορικής Τέχνης στη Σίφνο με 120 μαθητές από όλη την Ελλάδα

2 Νοεμβρίου: Εργαστήριο Συναισθηματικής νοημοσύνης

19-20 Νοεμβρίου: Εργαστήρια διάρκειας 14 ωρών σε Ρέθυμνο και Άγ. Νικόλα για εκπαιδευτικούς και μαθητές

2 Δεκεμβρίου: Συμμετοχή στη διημερίδα «Ο λόγος στους μαθητές» και στην 3η Πανελλήνια Συνάντηση Ρητορικών Ομίλων

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ 2016

16 Ιανουαρίου: Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη

13 και 14 Φεβρουαρίου: Αίθουσα Συνδέσμου Φιλολόγων Ρεθύμνου Κρήτης

25 Φεβρουαρίου: Διεύθυνση Β΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας

16 Μαρτίου: Διεύθυνση Α΄/θμιας Εκπαίδευσης Γ΄ Αθήνας

13 Απριλίου: Δήμος Χολαργού-Παπάγου -Ημέρα Ρητορικής Τέχνης

14 και 19 Απριλίου: 6ο Δ.Σ. Αλίμου και 4ο Δ.Σ. Ελληνικού

15 και 16 Απριλίου: Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

21 και 22 Απριλίου: Παγκρήτιο Εκπαιδευτήριο, Ηράκλειο Κρήτης

ΟΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΗΤΟΡΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΣΤΟ 1ο ΓΕΛ ΠΑΠΑΓΟΥ

Πληροφορίες για τα παραπάνω στις αναρτήσεις μας στην αρχική σελίδα. 


 

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ αποτελεί το επιστέγασμα της δράσης των μελών της Ένωσης από το 2008 (επίσημα, καθώς ανεπίσημα τα μέλη της ασχολούνται με τη ρητορική στην εκπαίδευση τουλάχιστον μία δεκαετία επιπλέον). Η εθελοντική και αφοσιωμένη στην επανένταξη της ρητορικής στην εκπαίδευση προσπάθεια της Ένωσης υλοποιήθηκε μέσω πολυάριθμων δωρεάν εργαστηρίων (πάνω από 100, σε 8 πόλεις της Ελλάδας) επιμόρφωσης εκπαιδευτικών (περισσότερων από 1.300), ημερίδων και διημερίδων (τις παρακολούθησαν πάνω από 800 άτομα συνολικά), πανελλήνιων μη αγωνιστικών συναντήσεων ρητορικών ομίλων πρωτοβάθμιας / δευτεροβάθμιας / ενηλίκων, ίδρυση Ρητορικής Ομάδας Εκπαιδευτικών (διανύει το 3ο έτος της), συνεργασίες με πανεπιστημιακούς, στελέχη της εκπαίδευσης και πολιτιστικούς φορείς (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης –  ΕΚΠΑ, ΑΠΘ – Πρόγραμμα «Διάπολις», Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Τμήμα Φιλολογίας, Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Αθηνών, σχολικούς συμβούλους, υπεύθυνους πολιτιστικών θεμάτων, Μουσείο Ηρακλειδών, Δημοτική Βιβλιοθήκη Σπάρτης, εκδοτικούς οίκους, σχολεία και συλλόγους γονέων κ.ά.), συμμετοχή στην επιστημονική και οργανωτική επιτροπή ρητορικών αγώνων και συνεδρίων (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, ΕΚΕΔΙΣΥ, ΠΕΕ), δωρεάν εργαστήρια για παιδιά και γονείς (Κεντρική Βιβλιοθήκη Ψυχικού, Στέκι του Παιδιού στο Ν. Ψυχικό, PlaygroupHellas) και συμμετοχή των μελών με επιστημονικές ανακοινώσεις σε πολυάριθμα συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δύο ακόμη σημαντικά γεγονότα που ενδυναμώνουν τη δράση της Ένωσης είναι η έκδοση του διεθνούς περιοδικού ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ εντός του 2016, καθώς και η συμμετοχή δύο μελών του ΔΣ στο διδακτικό προσωπικό του νέου διετούς Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του ΠΤΔΕ (ΕΚΠΑ) «Ρητορική: Θεωρία και πράξη».

Το ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ φιλοδοξεί να αποτυπώσει όλη την παραπάνω δυναμική την οποία προωθεί και στην οποία συμμετέχει αδιάλειπτα η Ένωση με σταθερότητα και όραμα. Γι’ αυτό καλούμε σε συνεργασία φορείς και πρόσωπα που ασχολούνται με τη ρητορική τέχνη (και παρεμφερή αντικείμενα, βλ. Όρους Συμμετοχής στη δεύτερη σελίδα της αίτησης), προκειμένου να αναδειχθεί το έντονο ενδιαφέρον που παρατηρείται σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και στην εκπαίδευση ενηλίκων και να προωθηθεί η ανταλλαγή ιδεών, γνώσεων και εμπειρίας.

Επισυνάπτεται η αίτηση συμμετοχής στο Δίκτυο, την οποία μπορείτε να αποστέλλετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση enosiritorikis@gmail.com.

 

Αίτηση συμμετοχής: diktyo-rhetoric in education